Aaron Back tarafından geliştirilmiş Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımı kişilerin duygu, düşünce ve davranış örüntülerine odaklanır. Hayatımızda yaşadığımız olaylar değil, bu olaylara getirdiğimiz anlamlar, yorumlar, atıflar bizde bir duygu yaratır ve o duygu bir davranış doğurur.
Virgina Axline tarafında geliştirilen çocuk merkezli oyun terapisi, 3-12 yaş arasındaki çocukların duygusal, davranışsal, gelişimsel, uyum ve bağlanma sorunlarında etkili olan bir terapi tekniğidir.
Çözüm Odaklı Terapi yaklaşımında, kişinin yaşadığı sorunlara “neden” sorusundan ziyade “nasıl” sorusu ile yaklaşılır. Kişiye sıkıntı veren duruma neden olan faktörleri bulmayı değil, bu sıkıntıyı kişisel kaynakları ile nasıl aşabileceği üzerinde durulur.
Oyun, çocuğun hayatın ta kendisini prova ettiği, kendi içsel dünyasını ifade ettiği, farklı roller deneyimlediği ve bu sayede şifalandığı en önemli iletişim yoludur.
Duygu Odaklı Terapi, Bağlanma Teorisi’ni temel alan etkinliği araştırmalarla kanıtlanmış bir terapi modelidir. Bu terapi modeli, varoluşumuzun, karar mekanizmamızın ve iletişimimizin özünü oluşturan duyguları odak alır.
EMDR yani; Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme tekniği bireysel bir terapi tekniğidir. Fiziksel veya işitsel uyarımlar ile sağ ve sol beyin arasındaki bağlantıyı aktive eder ve zorlayıcı anıların sadece birer anı olarak işlenmesine yardımcı olur.
Masterson Yaklaşımı, çalışmalarında kişilik bozukluklarının nörobiyolojisi ve kendilik kuramını merkeze alan James F. Masterson tarafından geliştirilmiş bir psikoterapi yöntemidir.
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık/Farkandalık) temelleri Budist felsefeye dayanan, Prof. Dr. Jon Kabat Zinn tarafından klinik alanda kullanılmak üzere geliştirilen bilimsel bir yaklaşımdır.
Psikobiyolojik Çift Terapisi yaklaşımı PACT, nörobilimi ve çiftlerin bağlanmasını bir arada inceleyen bir çift terapisi yaklaşımıdır.
Sosyometri kavramından yani kişinin seçimlerinden ortaya çıkan psikodrama; rol kuramı ve eylem metotlarını kullanarak bireylerin çalıştıklarını konuları sahnede ele aldıkları, yeniden sahneledikleri ve farklı sonlar deneyimledikleri bir psikoloji ekolüdür.
Sanat Terapisi; soyut olan duygu ve düşüncelerimizin sanat aracılığıyla somutlaştırılması olarak tanımlanabilir. Bu araçlar; resim, heykel, dans, hikaye, müzik gibi farklı dalları içerir.
Sistemik aile terapisi; bireyi bir aile sistemi içerisindeki çarklardan biri olarak görür. Bir çarkta herhangi bir sorun varsa diğerleri de dönmez, yani sistem işlemez. İşte tüm aile bireyleri birbiri için bu kadar önemlidir.
Jeffrey Young tarafından geliştirilmiş Şema Terapi; çocukluk ve ergenlik dönemlerinde temelleri oluşmuş ve ilerleyen dönemlerdeki yaşantılarla pekiştirilmiş, psikolojik rahatsızlık yaratan durumlara odaklanır.
Theraplay oyun terapisi her yaştan çocuk, ergen ve aileler ile bireysel ve grup olarak çalışılabilen yapılandırılmış bir oyun terapisi yöntemidir. Alt yapısı gelişim psikolojisi, klinik psikoloji, nöropsikoloji ve beyin araştırmaları alanlarındaki önemli teori ve bilimsel çalışmalarla oluşturulmuştur.
Merkezimizde zeka, duygusal gelişim,okula hazırlık gibi pek çok farklı test uygulanmaktadır.
3 Oda
Eğitim-Danışmanlık-Atölye